per fles
€ 8,70
8,00
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Rosso Piceno – De Angelis

  • Soepel rood met zuivere, fruitige smaken
  • Licht gekoeld op z’n best
  • Heerlijk bij pasta en pizza

Fraaie, volrode wijn uit de Italiaanse Marken. Onweerstaanbaar fruitig, vol en soepel, de ideale zomerse rode wijn. Lekker bij kruidige pasta, pizza en runderstoofschotels.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Wijnspijssuggestie

Lekkere soepele wijn bij pasta en kruidige gerechten zoals pizza en runderstoofschotels.

Extra informatie

Tenuta de Angelis is bekend geworden door het vakmanschap van eigenaar Quinto Fausti. Meer dan vijftig jaar ervaring met wijngaarden op de beste plekken van Piceno verklaren zijn succes.

Inmiddels werkt zoon Alighiero al een aantal jaren aan de zijde van zijn vader. Hij hecht veel waarde aan een biologische werkwijze en brengt geleidelijk zijn moderne kennis en vaardigheden in. Dat doet hij met gevoel voor authenticiteit en respect voor het erfgoed van zijn vader.

Sinds de komst van Alighiero zijn de rode wijnen van De Angelis wat ronder en toegankelijker, maar nog altijd karakteristiek en onderscheidend.

De Rosso Piceno is een onweerstaanbaar lekkere assemblage van sangiovese- en montepulcianodruiven, die na een paar maanden tankrijping wordt gebotteld. Fruitig, sappig, soepel en met de onmiskenbare signatuur van De Angelis. De perfecte all-round rode wijn kortom, die net iets onder kamertemperatuur het best van smaak is.

Drinken bij

Lekkere wijn bij pasta en kruidige gerechten zoals pizza en runderstoofschotels.

Proefnotitie

Fraaie, volrode wijn met een mooi fruitig en pittig aroma. De smaak zet vol en stevig in en eindigt aromatisch en in balans.

Houdbaarheid

Op dronk vanaf één jaar na de oogst en indien gewenst te bewaren tot vier jaar na de oogst.

Onderscheidingen


  • Perswijn - maart/april 2024: ***(*) Goed tot zeer goed | Sappig, zoetzuur, gemakkelijk

  • De Grote Hamersma - maart 2023: Sterwijn | 8.5 | Gul, guitig en gezelligBeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Rosso Piceno – De Angelis” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *