per fles
€ 23,20
21,30
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Tenuta delle Terre Nere Etna Rosso

  • Van Etna-druiven nerello mascalese en nerello cappuccio
  • Fruitig, mineralig en subtiel houtgerijpt
  • Heerlijk bij gevogelte, rijke pasta’s of gerijpte kazen

Italiaanse rode wijn met een krachtig, fruitig aroma van kersen, bramen en kruiden. De smaak is vol en sappig. Goede wijn bij koude voorgerechten met vleeswaren of gekruide ovenschotels.

Kenmerken

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Wijnkaartbeschrijving

Italiaanse rode wijn met een krachtig, fruitig aroma van kersen, bramen en kruiden. De smaak is vol en sappig. Goede wijn bij koude voorgerechten met vleeswaren of gekruide ovenschotels.

Wijnspijssuggestie

Goede wijn bij koude voorgerechten met vleeswaren of gekruide ovenschotels.

Extra informatie

De Bourgogne van de Middellandse Zee. Zo typeert eigenaar Marco de Grazia zijn verfijnde, mineralige Siciliaanse wijnen. Ze zijn afkomstig van hellingwijngaarden nabij het dorpje Randazzo, op de noordelijke flank van de vulkaan Etna.

Druiven telen is hier extreem lastig door de steile, soms bijna ontoegankelijke hellingen en de aanwezigheid van vulkaanas en stollingsgesteente in de bodem. Marco de Grazia bewijst dat er toch grote wijnen gemaakt kunnen worden. De hoge ligging van de wijngaarden – tussen 600 en 1000 meter – zorgt voor verkoeling voor de druiven en dus voor verfijning in de wijnen.

De biologische aanplant en de ambitie om topkwaliteit te maken dwingen Marco bovendien tot lage rendementen. Dat maakt dat zijn inheemse druiven prachtige, expressieve wijnen opleveren. De nerello mascalese (95%) en nerello cappuccio (5%) van de vulkanische wijngaarden worden pas in oktober geoogst.

De wijn vergist bij relatief lage temperatuur (25 à 28°C) en rijpt daarna zo’n elf maanden in grote eikenhouten vaten van meer dan duizend liter. Dit voegt een subtiele houttoets toe aan het fraaie en bijzondere fruitaroma van de nerellodruif. Een fantastische, elegante rode wijn met een bijzondere herkomst! Drinkt u ‘m jong is ons advies de wijn van tevoren te decanteren.

Drinken bij

Goede wijn bij koude voorgerechten met vleeswaren of gekruide ovenschotels.

Proefnotitie

Volrode tint en een krachtig, fruitig aroma met kersen, bramen en een lichte kruidigheid. De smaak is vol en sappig en eindigt met milde tannine in de afdronk.

Houdbaarheid

Op dronk vanaf twee jaar na de oogst, gemakkelijk tot vijf à zes jaar houdbaar.

Onderscheidingen

  • Vinous | Eric Guido - september 2023: 92/100 punten | A great value for first-class Etna juice

  • JamesSuckling.com - juli 2023: 93/100 punten | A vivid, red-fruited finish

  • The Wine Advocate | Monica Larner - juni 2023: 92/100 punten | It shows a silky finish with firm structure

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Tenuta delle Terre Nere Etna Rosso” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *