per fles
€ 21,20
19,45
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Thörle Kalk & Kreide Chardonnay-Weissburgunder

  • Van chardonnay en weissburgunder uit Erste Lage-wijngaarden
  • Door Burgunderspecialist Thörle
  • Verfijnd en romig, met fraai eiken en veel lengte

Indrukwekkende, complexe witte wijn met een delicate geur van gekonfijte citroen, limoen, appel, vanille en vuursteen. Intens sappig en tegelijk levendig fris met puur fruit in de smaak. De afdronk waaiert breed uit met krijtdroge nuances. Ideaal om te drinken bij verfijnde gerechten, zoals een pasta of paella met schaal- en schelpdieren, gegrilde zeetong met limabonen of viscurry.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Duitsland

Duitsland hoort van oudsher tot de grootste wijnlanden van Europa. Door de populariteit van bier en door de oorlogen, is de wijnbouw de afgelopen honderd jaar in verval geraakt. Gelukkig is wijn de laatste decennia weer meer in opkomst. Momenteel is Duitsland na Italië, Frankrijk en Spanje de 4e producent van Europa.

De meeste witte wijnen worden gemaakt van de riesling druif. Rode wijnen worden vaak van pinot noir gemaakt, in Duitsland wordt deze druif de Spätburgunder genoemd.

Extra informatie

Thörle Kalk & Kreide Chardonnay-Weissburgunder

Johannes en Christoph Thörle hebben zich door de jaren ontwikkeld tot echte Burgunderspecialisten. Ze blinken uit in het maken wijnen van spätburgunder, grauburgunder, weissburgunder en zelfs chardonnay. Dat ze niet voor Bourgogneproducenten onderdoen, bewijzen de broers met deze schitterende premier cru Kalk & Kreide.

De wijn is gemaakt van chardonnay en weissburgunder (pinot blanc). De druiven zijn afkomstig uit Erste Lage-wijngaarden in Saulheim met kalkrijke bodems – vandaar ook de naam van de wijn. De broers oogsten de druiven in meerdere pluksessies met de hand, om optimale rijpheid te kunnen garanderen.

In de kelder volgt een klassieke, bourgondische werkwijze. Na een korte schilinweking voor extra aroma-intensiteit, vergisten de druiven spontaan. Vervolgens rijpt de wijn zo’n tien maanden met de gisten, die eens per maand omgeroerd worden (bâtonnage) voor extra vulling en romigheid. Tot slot rijpt de wijn tot de botteling in houten vaten van Frans en Duits eiken, waarvan 30% nieuw.

Zo weten de broers een indrukwekkende witte wijn te creëren, die menig Bourgogne naar de kroon steekt – eens te meer op dit prijsniveau. De Kalk & Kreide is rijk, complex en eikengetypeerd, maar evenzo fris en finesserijk. Prachtig, nu én de komende jaren!

Drinken bij

Indrukwekkende, complexe witte wijn om te drinken bij verfijnde gerechten, zoals een pasta of paella met schaal- en schelpdieren, gegrilde zeetong met limabonen of viscurry.

Proefnotitie

Bijzonder verfijnde witte wijn met een delicate geur van gekonfijte citroen, limoen, appel, vanille en vuursteen. Intens sappig en tegelijk levendig fris met puur fruit in de smaak. De afdronk waaiert breed uit met krijtdroge nuances.

Houdbaarheid

Nu mooi; ten minste houdbaar tot 7 jaar na de oogst.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Thörle Kalk & Kreide Chardonnay-Weissburgunder” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *