per fles
€ 15,80
14,50
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Von Buhl Deidesheimer Riesling Trocken

  • Van biologisch geteelde druiven uit Erste en Große Lage
  • Aromatisch en fris, met tonen van bloesem en rijp steenfruit
  • Nu op dronk en gemakkelijk tot 8 jaar te bewaren

Bloemig en fruitig, met nuances van limoen en geel fruit: zo ruikt deze Duitse witte wijn. De smaak: pittig en frisdroog. Heerlijk bij zoetwatervis zoals forel of schaal- en schelpdieren.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Duitsland

Duitsland hoort van oudsher tot de grootste wijnlanden van Europa. Door de populariteit van bier en door de oorlogen, is de wijnbouw de afgelopen honderd jaar in verval geraakt. Gelukkig is wijn de laatste decennia weer meer in opkomst. Momenteel is Duitsland na Italië, Frankrijk en Spanje de 4e producent van Europa.

De meeste witte wijnen worden gemaakt van de riesling druif. Rode wijnen worden vaak van pinot noir gemaakt, in Duitsland wordt deze druif de Spätburgunder genoemd.

Extra informatie

Von Buhl Deidesheimer Riesling Trocken

De Deidesheimer Riesling is een van onze favoriete wijnen van Von Buhl. Deze prachtig pure, biologische witte is van hoge komaf en op een zo natuurlijk mogelijke manier gemaakt. De druiven worden geoogst in Erste Lage Herrgottsacker en Große Lage Kieselsberg, prachtig en gunstig gelegen aan de noordzijde van Deidesheim. Druiven van premier en grand cru-niveau dus!

De druiven vergisten in een stalen tank en de wijn rijpt vervolgens zes maanden op de gistcellen. De klaring gebeurt volledig natuurlijk, zonder ingrepen en onder invloed van de winterkou in de kelder. In het voorjaar wordt de wijn gescheiden van de troebele gistlaag, naar een andere tank gepompt en zonder filtering of andere handelingen gebotteld.

Het resultaat is indrukwekkend. Deze wijn heeft een onweerstaanbare, sappige fruitigheid, met een verleidelijke smaakbalans tussen frisse en rijpe tonen van de rieslingdruif. De wijn kan jong gedronken worden, maar is ook gemakkelijk nog tot acht jaar te bewaren.

Drinken bij

Heerlijk bij zoetwatervis als forel, maar ook prima bij frisse (koude) schotels met schaal- en schelpdieren.

Proefnotitie

Fraaie florale en fruitige tonen, met nuances van limoen en geel fruit. De pittige, frisdroge smaak blijft lang aanhouden met een geurige afdronk.

Houdbaarheid

Op dronk vanaf één jaar en – door de friszure smaakstructuur – goed houdbaar tot acht jaar na de oogst.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Von Buhl Deidesheimer Riesling Trocken” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *