per fles
€ 7,40
7,40
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf

Zenato Soave Classico

De Soave Classico van Zenato is een niet te zware, elegante droge witte wijn die zich goed leent voor vele gelegenheden. Deze Soave smaakt heerlijk op een terrasje in de zon, maar ook zeker zo goed bij een lekkere salade of een lichte visschotel.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Extra informatie

Zenato Soave Classico


Druivenrassen en vinificatie

Soave behoort al jaren tot een van de bekendste witte wijnen van Italie. Deze bekendheid geniet deze wijn vooral door een goede en meestal constante kwaliteit. De wijn wordt gemaakt van Trebbiano en Garganega. Soave kent echter een klein nadeel. Door de grote bekendheid van de wijn komen er zeer goede wijnen op de markt, maar ook stukken mindere vooral aangeboden door grote en massale ketens. Gelukkig kunnen we in deze bouwen op de kwaliteit en de reputatie van Zenato.

Proefnotitie

Soave is een niet te zware, elegante droge witte wijn die zich zeer goed leent voor vele gelegenheden. Door zijn aantrekkelijke fruitaroma's ondersteund door een fris en levendig zuur, komt de wijn het best tot zijn recht als men hem jong drinkt.

Wijn/spijs

Deze Soave smaakt heerlijk op een terrasje in de zon, maar ook zeker zo goed bij een lekkere salade of een lichte visschotel.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Zenato Soave Classico” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *