sale
normaal per fles
€ 18,55
14,95
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf Sale

Acinatico Valpolicella Ripasso

Italiaanse dieprode wijn met een kruidig aroma, evenwicht, kracht en souplesse. Prima bij karaktervolle gerechten als kruidige stoofschotels, ossobuco of hazenpeper.

DGH logo

November 2 2 | De Grote Hamersma 9 | &#822 ;Smaakpapillen kunnen het niet rustig aan doen. Zwoelheid, luxe bonbons, kersenlikeur in combinatie met frisheid en structuur.”

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Wijnspijssuggestie

Geconcentreerde wijn, prima bij krachtige gerechten zoals kruidige stoofschotels, ossobucco of hazenpeper.

Extra informatie

De Ripasso van de Accordini’s komt uit de heuvelzone van het classico-district en wordt op een speciale, tijdrovende en hierdoor kostbare wijze gemaakt. Het beste deel van de rode Valpolicella wordt namelijk apart gehouden.

In de maand februari volgend op de oogst, wordt de wijn aangevuld met de uitgegiste druiven - de vinacce - van de geconcentreerde Amarone. Hierdoor ontstaat een nagisting die de wijn een volledig ander karakter geeft, met meer concentratie in kleur, geur en smaak. Het resultaat? Kracht, souplesse en aromatische lengte, en dat allemaal in één wijn!

Drinken bij

Geconcentreerde wijn, prima bij krachtige gerechten zoals kruidige stoofschotels, ossobucco of hazenpeper.

Proefnotitie

Dieprode wijn met een kruidig, cederachtig aroma en veel rood fruit. De smaak zet krachtig en pittig in, met een fijn zuur en stevige, maar ronde tannine. Ronde, zeer aromatische afdronk.

Houdbaarheid

Op dronk vanaf twee jaar na de oogst; houdbaar tot vijf à zes jaar na oogstdatum.

Onderscheidingen

November 2020: De Grote Hamersma 9: "Verrukkelijk jaar voor Veneto. Van een domein dat de juiste akkoorden weet te vinden met hun Ripasso, de turbo van Valpolicella. Rood wordt in het vat nog even te rusten gelegd op de droesem van Amarone di Valpolicella. Smaakpapillen kunnen het niet rustig aan doen. Zwoelheid, luxe bonbons, kersenlikeur in combinatie met frisheid en structuur."

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Acinatico Valpolicella Ripasso” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *