per fles
€ 49,80
45,65
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Azienda Rizzi Barbaresco Pajoré

  • Gemaakt van handgeplukte nebbiolodruiven
  • Verfijnd, vol en krachtig
  • Jong lekker bij kruidige gerechten, gerijpt heerlijk bij wild of rundvlees

Italiaanse, volle rode wijn met een kruidige geur en nuances van kersen en specerijen. Lekker rond en vol van smaak. Jong gedronken prima bij kruidige gerechten, eenmaal gerijpt heerlijk bij verfijnd wild of rundvlees.

Let op, dit artikel is zeer beperkt beschikbaar. Wilt u zeker zijn dat we uw gewenste aantal flessen kunnen leveren, neem dan even contact met ons op via: info@wijnenwereld.nl of 0187-482455.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Extra informatie

Azienda Rizzi Barbaresco Pajoré


Barbaresco en Barolo worden beide van de nebbiolodruif gemaakt. De gebieden liggen maar tien kilometer bij elkaar vandaan, maar er zijn flinke verschillen. De druiven in Barbaresco rijpen eerder en in zijn algemeenheid zijn de wijnen eleganter, meer toegankelijk en eerder op dronk dan in Barolo.

Rizzi staat bekend om zijn klassieke manier van wijn maken, zonder gebruik van nieuw eikenhout of kleine vaten. De Pajoré komt van de beroemde en gelijknamige cru-wijngaard die met zijn zuid-zuidwesthellingen op 300 meter hoogte een zeer goede ligging heeft.

Na de handmatige pluk, vaak pas in oktober, volgen de gistingen in tanks. De wijn rijpt vervolgens twaalf maanden in oude, 600 liter grote vaten en daarna nog eens acht maanden in betonnen kuipen. Het resultaat is een verfijnde, elegante stijl Barbaresco met rijpe tannine en fraaie rijpingstonen van de nebbiolodruif, niet verstoord door eikengeur en -smaak.

De naam Rizzi komt van een van de vier crus in Barbaresco en het domein van vijfendertig hectaren is eigendom van Enrico en Jole Dellapiana.

Drinken bij
Volle rode wijn met rijpingspotentieel. Jong gedronken prima bij kruidige gerechten, eenmaal gerijpt heerlijk bij verfijnd wild of rundvlees.

Proefnotitie
Lichtrood van kleur met enige evolutie. Kruidig van geur met florale tonen, kersen en specerijen. De smaak zet rond in en ontwikkelt een pittige tannine.

Houdbaarheid
Op dronk vanaf vijf jaar, houdbaar tot zeker twaalf jaar na de oogst.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Azienda Rizzi Barbaresco Pajoré” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *