per fles
€ 8,20
7,55
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Cardeto Orvieto Classico

  • Mooie, droge witte wijn van trebbiano-, grechetto-en chardonnaydruiven
  • De beste selectie van deze coöperatie
  • Staat in talloze restaurantjes in Orvieto op de kaart
  • Wordt lokaal geroemd om zijn kwaliteit

Italiaanse droge witte wijn met een verfijnd fruitig aroma met florale nuances. De smaak is vol, sappig en evenwichtig. Heerlijk bij koude vis of pasta met vis of paddenstoelen.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Wijnspijssuggestie

Heerlijke wijn bij koude vis of pasta met vis of paddenstoelen.

Extra informatie

Cardeto Orvieto Classico

De prachtige stad Orvieto in Umbrië is bij wijnliefhebbers bekend om zijn mooie, droge witte wijn. De wijnbouwerscoöperatie van de stad, Cardèto, maakt een flink deel van het aanbod en levert dit voornamelijk in bulk aan handelaren in Umbrië en Toscane die deze onder hun eigen naam verkopen. Het beste van de productie wordt echter zelf gebotteld en de 'Linea Città' is daarvan de beste selectie. Deze wijn staat in talloze restaurantjes in Orvieto op de kaart en wordt lokaal geroemd om zijn kwaliteit. De wijngaarden met 45% trebbiano, 40% grechetto en 15% chardonnay hebben een zuid-oost ligging, zijn ongeveer 25 jaar oud en worden in drie etappes geoogst, eind augustus, half september en eind oktober.

Drinken bij

Heerlijke wijn bij koude vis of pasta met vis of paddenstoelen.

Proefnotitie

Fraaie droge witte wijn met een verfijnd fruitig aroma met florale nuances. De smaak zet rond en vol in en eindigt met een sappige, evenwichtige afdronk.

Houdbaarheid

Nu op dronk en goed houdbaar tot twee à drie jaar na de oogst.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Cardeto Orvieto Classico” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *