per fles
€ 33,50
30,75
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen
Niet op voorraad

Chablis Premier Cru Les Vaillons – Sebastien Dampt

  • 100% chardonnay van ruim 60 jaar oude stokken
  • Van getalenteerde, kleinschalige producent Sébastien Dampt
  • Kelderwaardig

Krachtige droge witte wijn met florale nuances, caramel en rijpingstonen in de neus. De smaakstructuur is vol en evenwichtig met een lange, geurige afdronk. Fraai te combineren met verfijnde visschotels, gevogelte of kalfsvlees met roomsaus.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Wijnkaartbeschrijving

Krachtige droge witte wijn met een aangenaam aroma waarin florale nuances, caramel en rijpingstonen. De smaakstructuur is vol en evenwichtig met een lange, geurige afdronk.

Wijnspijssuggestie

Fraai te combineren met verfijnde visschotels, gevogelte of kalfsvlees met roomsaus.

Extra informatie

Chablis Premier Cru Les Vaillons - Sebastien Dampt

Met zeven hectaren wijngaarden van zijn familie begon Sébastien Dampt in 2007 zijn eigen domein, Domaine Sébastien Dampt. Wat de vinificatie betreft houdt Sébastien het eenvoudig, in de voetsporen van zijn vader en opa. Behalve de grand cru’s worden alle wijnen in stalen tanks gevinifieerd.

Dit zorgt voor de klassieke strakke, mineralige stijl die Chablis zo aantrekkelijk maakt. Bovendien is de terroir-expressie zo het grootst. Immers, het enige verschil tussen de wijnen is het perceel dat ze voortgebracht heeft.

Sébastien wordt gezien als een van de rijzende sterren van Chablis, en zijn wijnen krijgen prachtige scores bij internationaal gerenommeerde wijnjournalisten als Jancis Robinson en Robert Parker. Het is ons wel duidelijk: deze jonge wijnmaker is iemand om in de gaten te houden.

Deze premier cru komt van een perceel met ruim zestig jaar oude chardonnay-stokken in Vaillons, een van de bekende cru’s van Chablis. Het perceel is op het oosten georiënteerd, waardoor de druiven van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat zon krijgen en dus mooi kunnen rijpen.

De bodem is een mix van klei en kalk, waaronder de beroemde Kimmeridge-bodem die Chablis z’n specifieke karakter geeft. Drink deze premier cru bij voorkeur bij een romige maaltijd met vis of paddenstoelen, of natuurlijk bij een schaal oesters! Grote klasse!

Drinken bij

Fraai te combineren met verfijnde visschotels, gevogelte of kalfsvlees met roomsaus.

Proefnotitie

Krachtige droge witte wijn met een aangenaam aroma waarin florale nuances, caramel en rijpingstonen. De smaakstructuur is vol en evenwichtig met een lange, geurige afdronk.

Houdbaarheid

Op dronk vanaf twee jaar na oogst, gemakkelijk tot zes jaar na oogst houdbaar.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Chablis Premier Cru Les Vaillons – Sebastien Dampt” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *