sale
normaal per fles
€ 18,20
14,95
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf Sale

Collefrisio Appassimento

  • Van montepulciano, merlot & sangiovese
  • Pure, geconcentreerde fruitexpressie zonder eiken
  • Heerlijk bij rijke stoofgerechten

Krachtige rode wijn uit de Abruzzen volgens de appassimento-methode. Heldere, robijnrode kleur. In de geur tonen van rijpe pruimen en kersen en een hint van specerijen. In de smaak geconcentreerd, vol en zacht, met zwoel fruit en een aanhoudende afdronk. Mooi bij bij stevige gerechten zoals wild of stoofschotels, of gewoon zo bij het haardvuur op koude winteravonden.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Extra informatie

Collefrisio Appassimento

Ook de succesvolle wijnmakers van Collefrisio in de Abruzzen bieden een mooie appassimento aan. De 60% montepulciano- en 20% merlotdruiven drogen in aan de druivenstok en worden pas in de tweede helft van oktober geoogst. De ‘normaal’ geoogste sangiovese voegt frisheid toe aan de wijn en zorgt voor een fraaie balans met de geconcentreerde, ingedroogde druiven.

Collefrisio’s wijnmaker Amedeo de Luca ziet af van eikenhoutrijping en heeft bij deze wijn een voorkeur voor de geconcentreerde fruitaroma’s die de appassimento-methode kenmerken. Het resultaat is een donkergekleurde rode wijn die prachtig geurt naar rijpe bramen en kersen. Hij heeft bovendien een geweldige smaakdikte met veel soepelheid.

Drinken bij
Volle wijn, heerlijk bij rijke vlees- of wildschotels of kruidige stoofgerechten.

Proefnotitie
Dieprode wijn met rijp rood fruit, bramen en geconfijte nuances in het aroma. De smaak zet vol, rond en zacht in en ontwikkelt zich evenwichtig met een lange, aromatische afdronk.

Houdbaarheid
Op dronk vanaf 2 à 3 jaar na oogst en gemakkelijk 6 tot 7 jaar na de oogst te bewaren.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Collefrisio Appassimento” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *