sale
normaal per fles
€ 9,65
8,40
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf Sale

Domaine Coudoulet Pinot Gris

  • Beperkte productie van hoge kwaliteit
  • Loepzuiver met volle, ronde smaak
  • Mooi bij voorgerechten met vis of als aperitief

Droge witte Pinot Gris uit de Langedoc. Bleekgele kleur. Loepzuiver van geur met tonen van peer, meloen en rijpe appel. Mooi vol en sappig van structuur met een frisse nuance en milde finale. Heerlijke borrelwijn en ideaal om te serveren bij lichte (vis)gerechten en zomerse salades. Tenminste houdbaar tot twee jaar na de oogst.

Onderscheiding
december 2021 | De Grote Hamersma | 8,5 | Rijpe peer en gulle appel (oogst 2020)

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Wijnspijssuggestie

Heerlijke borrelwijn en ideaal om te serveren bij lichte (vis)gerechten en zomerse salades.

Extra informatie

Pinot gris kent vele vormen en herkomstgebieden. Van lichte, dun smakende Italiaanse slobbers tot rijke, zoetige Elzassers. Deze druif rukt gelukkig ook op in de Languedoc, waar de omstandigheden ideaal blijken te zijn.

Camille Ournac maakt er een droge witte wijn van die ons erg aanspreekt. De druivenstokken op het perceel ‘Le Loup’ zijn nu 12 jaar oud en leveren een prachtige kwaliteit. De druiven worden ‘s nachts geoogst, blijven 24 uur met de schillen weken en worden dan vergist.

De wijn blijft daarna in contact met de uitgewerkte gistcellen (‘sur lie’), waarbij hij gedurende drie maanden regelmatig wordt geroerd. Deze techniek heet ‘bâtonnage’ en zorgt voor een heerlijke sappigheid met extra complexiteit. De milde smaak met frisse nuance zal breed gewaardeerd worden.

Proefnotitie: Bleekgele kleur en loepzuiver van geur met tonen van peer, meloen en rijpe appel. Mooi vol en sappig van structuur met een frisse nuance en milde finale.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Domaine Coudoulet Pinot Gris” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *