sale
normaal per fles
€ 13,70
12,30
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf Sale

Domaine de la Pépière Muscadet Sèvre et Maine sur lie

  • Uitmuntende, onderscheidende bio-Muscadet
  • Heerlijk als verkwikkend aperitief
  • Ook geweldig bij mosselen of lichte visgerechten

Delicate witte wijn met een geurexpressie van bloemen, appel, peer en brioche. Sappig, crèmig en opwekkend van smaak met wit pitfruit. De finale is mooi droog en verfijnd met zilte nuances. Heerlijk om solo te drinken of bij lichte (vis)gerechten.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Extra informatie

Domaine de la Pépière Muscadet Sèvre et Maine sur lie

Dankzij wijnmakers zoals Rémi Branger en Gwénaëlle Croix is goede Muscadet een van de beste tips voor liefhebbers van elegante, frisse koel-klimaatwijnen. Hun Domaine de la Pépière behoort volgens de schrijvende pers tot de top in de regio. Hier draait alles om verfijning, frisheid, smaaklengte en terroirexpressie, vanuit de filosofie van een biodynamische werkwijze met minimale interventie.

De Sur Lie maken Rémi en Gwénaëlle van de streekunieke melon de bourgogne-druif, geoogst in waterdoorlatende gravelwijngaarden met ongeveer 25 jaar oude stokken. De tamelijk droge grond zorgt voor een beperkt rendement, wat zich vertaalt in druiven van hoge kwaliteit.

Na de handmatige pluk worden de druiven direct op een natuurlijke wijze – dus zonder toevoegingen – vergist in de kelder. Hierna volgt de voor de streek zo kenmerkende rijping ‘sur lie’ (op de gisten).

Het levert een prachtige en intens zuivere Muscadet op, met een fraaie frisheid en smaaklengte. Een heerlijke wijn om zo te drinken, maar ook fantastisch bij mosselen of lichte visgerechten.

Drinken bij

Subtiele, frisdroge witte wijn om solo te drinken of bij lichte (vis)gerechten. Heerlijk bij salade niçoise, kabeljauw met lentegroenten uit de wok, mosselen op Vlaamse wijze of jonge, harde kazen.

Proefnotitie

Delicate witte wijn met een geurexpressie van bloemen, appel, peer en brioche. Sappig, crèmig en opwekkend van smaak met wit pitfruit. De finale is mooi droog en verfijnd met zilte nuances.

Houdbaarheid

Nu mooi en houdbaar tot circa 4 jaar na de oogst.

Onderscheidingen


  • The Wine Advocate | Yohan Castaing - augustus 2023: 89/100 punten | Taut, tense and perfectly balanced with a medium body, it has a fruit-driven mid-palate and a mouthwatering, salty finish with some licorice hints.

  • JancisRobinson.com | Tamlyn Currin - maart 2023: 17/20 punten | A real standout in terms of depth and contours, the flavours weaving into each other, building to a kind of crescendo and then fanning out in what feels like endless energy.Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Domaine de la Pépière Muscadet Sèvre et Maine sur lie” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *