per fles
€ 8,95
8,20
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

La Cour Des Dames Viognier

(1 klantbeoordeling)
  • Elegante witte wijn
  • Prachtig evenwicht in rijpheid en frisheid
  • Extra aromatisch dankzij een klein deel muscatdruiven
  • Mild, soepel en fris van smaak

Geurige en soepele Zuid-Franse witte wijn, met de geur van rijpe perzik en appel. De smaak is mild, soepel en fris. Prima wijn bij vele koude of warme voorgerechten, eventueel ook bij een milde kipschotel.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Wijnkaartbeschrijving

Geurige en soepele Zuid-Franse viognier met rijpe perzik- en appelaroma's. De milde, ronde smaak is fijn geurend en eindigt met een soepele en frisse afdronk.

Extra informatie

Laurent Delaunay, verantwoordelijk voor de La Cour des Dames-wijnen, komt uit een familie met een lange historie in de Bourgogne. Na opleiding tot oenologue en werkervaring in Californië vestigde hij zich in 1995 als onafhankelijke wijnmaker in Frankrijk, nabij Nuits-Saint Georges.

Naast een specialisatie in goede Bourgognes legde hij zich al snel toe op de selectie van kwaliteitswijn in Zuid-Frankrijk. De viognierdruif maakt in Zuid-Frankrijk de grote verwachtingen niet altijd waar en kan log en te floraal zijn. Laurent Delaunay realiseert echter een prachtig evenwicht in rijpheid en frisheid. Hij voegt bovendien een paar procent rijpe muscatdruiven toe. Deze zorgen voor een extra aromatische intensiteit.

Proefnotitie
Geurige en soepele Zuid-Franse viognier met rijpe perzik- en appelaroma's. De milde, ronde smaak is fijn geurend en eindigt met een soepele en frisse afdronk.

Drinken bij
Prima wijn bij vele koude of warme voorgerechten, eventueel ook bij een milde kipschotel.

Houdbaarheid
Nu op dronk, op zijn best tot twee jaar na de oogst.

Onderscheidingen
Perswijn - mei/juni 2024: **** Zeer goed | Perzik, bloemig, mild zuur

1 beoordeling voor La Cour Des Dames Viognier

  1. Fabienne van de Werff 7 juni 2022

    Een erg elegante wijn! Zacht..klein zuurtje…prettig mondgevoel …

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *