per fles
€ 43,25
39,65
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Michel Redde Pouilly-Fume Champ de Billon

  • Topkwaliteit pouilly-fumé
  • Wordt alleen gemaakt in uitmuntende oogstjaren
  • Wijngaard met grond van portlandian kalksteen
  • Pittig en fris van smaak

Klassieke sauvignon blanc uit de Loire. Verfijnd van geur, met nuances van anijs, lichte fruittonen en minerale geuren. Pittige smaakstructuur, met frisse zuren en een lange, krachtige afdronk. Erg lekker bij fijn gevogelte of salades met geitenkaas.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Extra informatie

Michel Redde Pouilly-Fume Champ de Billon

Thierry en zijn zoon Sébastien Redde staan in de eredivisie van sauvignonwijnmakers in de Loire. Zij produceren hun wijnen op een van de beste terroirs van Pouilly-Fumé.

Les Champs de Billons is een cuvée van een wijngaard met een bodem van portlandian kalksteen, ofwel 'caillottes', gesitueerd in het dorp Tracy-sur-Loire. De wijnstokken zijn gemiddeld 30 jaar oud. De vergisting en 16 maanden rijping vindt plaats in grote eikenhouten vaten. Deze cuvée wordt alleen gemaakt in oogstjaren van uitmuntende kwaliteit, zoals 2011, 2013 en 2014.

Redde werkt in de kelder op een natuurlijke wijze, dat wil zeggen dat hij geen gistculturen of enzymen toevoegt. Na de gisting blijven de inactieve 'wilde' gistcellen geruime tijd in contact met de wijn en dat zorgt voor een extra ronde en volle smaak. Het gevolg is een topkwaliteit pouilly-fumé die, afhankelijk van de stijl van de oogst, lang verder kan rijpen.

Drinken bij

Erg lekker bij fijn gevogelte zoals parelhoen of salades met geitenkaas.

Proefnotitie

Verfijnd van geur, met nuances van anijs, lichte fruittonen en minerale geuren. Pittige smaakstructuur, met frisse zuren en een lange, krachtige afdronk.

Houdbaarheid

Nu op dronk, na de oogst tenminste tien jaar houdbaar.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Michel Redde Pouilly-Fume Champ de Billon” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *