per fles
€ 15,60
14,30
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Panizzi Vernaccia di San Gimignano

  • Dé witte kwaliteitswijn met DOCG – status uit Toscane
  • Gebaat bij enkele maanden flesrijping
  • Mooie begeleider van klassieke gerechten
  • Kan gemakkelijk tot 3 jaar na de oogst rijpen

Droge Italiaanse witte wijn met een aroma van bloemen, anijs en amandel. Dankzij de zachte smaak ideaal bij gerechten met paddenstoelen, blank gevogelte of gepocheerde vis.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Extra informatie

Panizzi Vernaccia di San Gimignano

De grote klasse van Toscaanse vernaccia is bij Italiaanse gastronomen bekend. Ingetogen van geur, maar krachtig en aanhoudend van smaak en dus een uitstekende begeleider van klassieke, verfijnde gerechten.

Hoewel veel lokale vernaccia het niveau van eenvoudige trattoria-huiswijn niet ontstijgt, is er een gerespecteerde groep producenten die verrukkelijke wijnen maakt. Zoals Panizzi, die onder leiding van Simone Niccolai geldt als een van de lokale toppers.

De wijngaarden liggen direct rond de kelders en de druiven worden na de handmatige pluk snel gekoeld en vergist. Wijnmaker Walter Sovran voegt een klein deel, ongeveer 6%, manzoni- en trebbianodruiven toe en laat de wijn vervolgens geruime tijd rijpen in een tank. Dit is geen wijn om piepjong, net na de gisting te drinken.

Pas na enkele maanden rijping opent de wijn zich en toont z’n kwaliteiten. Deze mooie droge witte wijn heeft een delicaat aroma en een frisdroge smaak. Doet het goed als een origineel en exclusief aperitief of bijvoorbeeld bij gerechten met paddenstoelen (vederwild, kalfsvlees) of gepocheerde vis.

Drinken bij

Dit is een uitstekende maaltijdwijn, bijvoorbeeld bij gerechten met paddenstoelen (vederwild, kalfsvlees) of gepocheerde vis.

Proefnotitie

Droge Italiaanse witte wijn met een genuanceerd aroma van bloemen, anijs en wat amandel. De smaak is zacht en rond en blijft lang aromatisch nasmaken.

Houdbaarheid

Vanaf de botteling op dronk en houdbaar tot ongeveer drie jaar na de oogst.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Panizzi Vernaccia di San Gimignano” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *