per fles
€ 7,70
7,10
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Prima Luna Frascati

  • Blend van malvasia bianca di candia en trebbiano
  • Uit hoger gelegen wijngaarden met vulkanische bodems
  • Mild en fruitig; perfecte huis- en borrelwijn

Toegankelijke, fruitige en milde witte wijn met een bedeesde geur van appel, peer, perzik en witte bloemen. Mooi sappig en soepel van smaak met wit fruit en milde zuren. Elegante, droge finale met lichte amandelnuances. Lekker om solo te drinken of bij de borrel. Ook mooi bij salades en lichte (vis)gerechten, zoals pastasalade met scampi’s, gevulde vissoep of paddenstoelenravioli.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Extra informatie

Prima Luna Frascati


Frascati is het beroemdste herkomstgebied van Lazio. De DOC ontleent z’n naam aan het gelijknamige dorpje ten oosten van Rome – waar overigens het merendeel van de productie gedronken wordt.

Er wordt in Frascati al sinds 5000 voor Christus wijn gemaakt. De sterdruif van het gebied is de witte malvasia bianca di candia. Deze druif is een kruising tussen muscat d’alexandrie en schiava grossa en geeft een verleidelijk aroma aan de wijn.

Frascati levert zowel complexe, kelderwaardige witte wijnen als lekker soepele, betaalbare varianten, zoals deze Prima Luna. Hij is gemaakt van malvasia di candia, aangevuld met trebbiano. De druiven worden geoogst in hoger gelegen wijngaarden (100-400 meter) met vulkanische bodems.

Eenmaal geplukt volgt een klassieke wittewijnvinificatie in de kelder: na een milde persing volgt de vergisting in temperatuurgecontroleerde roestvrijstalen tanks. Deze werkwijze levert een milde, fruitige witte wijn op, met tonen van peer, perzik en bloemen.

De Prima Luna is dan ook heerlijk toegankelijk en breed inzetbaar en heeft ook nog eens een originele en kwalitatieve herkomst. Een perfecte huiswijn!

Drinken bij

Toegankelijke, fruitige en milde witte wijn om solo te drinken of bij de borrel. Ook mooi bij salades en lichte (vis)gerechten, zoals pastasalade met scampi’s, gevulde vissoep of paddenstoelenravioli.

Proefnotitie

Lichtgele wijn met een bedeesde geur van appel, peer, perzik en witte bloemen. Mooi sappig en soepel van smaak met wit fruit en milde zuren. Elegante, droge finale met lichte amandelnuances.

Houdbaarheid

Goed houdbaar tot 3 jaar na de oogst.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Prima Luna Frascati” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *