per fles
€ 13,95
12,80
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Puech-Haut Les Complices

  • Verrukkelijke assemblage van grenache en syrah
  • Fruitig, kruidig en toegankelijk van smaak
  • Combineert goed met gegrild vlees of een stoofschotel

Volrode mediterrane wijn; kruidig en fruitig aroma met nuances van bramen en wat leer. De smaak is vol en evenwichtig en eindigt met een aanhoudende afdronk met milde tannine. Prima wijn bij pittig gekruide schotels of stoofgerechten.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Extra informatie

Puech-Haut Les Complices

Les Complices is de op fruit en soepelheid gemaakte rode 'instapwijn' van het prestigieuze Château Puech-Haut in de Languedoc. De wijnmaker selecteert hiervoor de typische Zuid-Franse druiven grenache en syrah van jonge stokken. Na de vergisting vult hij de blend aan met een klein deel van de meer geconcentreerde wijnen die bestemd zijn voor de topcuvées.

Het resultaat is een verrukkelijke en zeer toegankelijke Languedoc-assemblage die snel na de botteling al optimaal smaakt. Les Complices hoeft dan ook niet verder te rijpen en biedt direct drinkplezier.

Drink deze mooie wijn van Château Puech-Haut gewoon zo, of bij een stuk gegrild vlees, stoofschotels of kazen en stokbrood. Zoals veel rode wijnen is ook deze het best van smaak als u ’m serveert op de ooit zo bedoelde kamertemperatuur van 16 tot 18°C.

Drinken bij

Prima wijn bij pittig gekruide schotels of stoofgerechten.

Proefnotitie

Volrode mediterrane wijn; kruidig en fruitig aroma met nuances van bramen en wat leer. De smaak is vol en evenwichtig en eindigt met een aanhoudende afdronk met milde tannine.

Houdbaarheid

Op dronk vanaf 2 jaar na de oogst, gemakkelijk houdbaar tot 4 à 5 jaar na de oogst.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Puech-Haut Les Complices” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *