per fles
€ 16,95
15,55
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen
Niet op voorraad

Raúl Perez Ultreia Saint Jacques

  • Van mencía van tenminste 50 jaar oude stokken
  • Wild rood fruit, frisheid en complexiteit
  • Alom geprezen om z’n verbluffende prijs/kwaliteit

Dieprood van kleur met paarse nuances, pittig fruitig van geur met verse kersen en wat vuursteen. De smaak zet fris en sappig in en eindigt met een fruitige afdronk en licht tannine. Prima bij pittige, kruidige koude schotels of gerechten van de grill.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Spanje

Spanje is het derde wijnland wereldwijd op het gebied van volume en omzet, na Italië en Frankrijk. De bekendste wijnstreken zijn Rioja en la Mancha.

Spanje’s bekendste druivenras is de tempranillo. Andere bekende druiven van Spaanse origine zijn de garnacha, (grenache) en de murviedro (mourvèdre). De bekendste witte druiven zijn de albariño (waar de Rías Baixas van gemaakt wordt) en de verdejo (waar Rueda en palomino de Jerez van gemaakt wordt).

Extra informatie

Raúl Perez Saint Jacques Ultreia


Ze bestaan: wijnen die dubbel zo goed smaken als de prijs doet vermoeden. Deze Saint Jacques uit Bierzo is er een van. Helemaal verwonderlijk is dat niet, want hij wordt gemaakt door een van de meest gerespecteerde en meest eigenzinnige wijnmakers van Spanje: Raúl Pérez.

Hoewel Pérez actief is in diverse Spaanse wijnregio’s en zelfs in Portugal en Zuid-Afrika, is hij geworteld in Bierzo. Hier werd hij geboren, in het dorpje Valtuille de Abajo, en hier begon hij ook met wijn maken, op het eeuwenoude domein van de familie Pérez, Castro Ventosa.

Ultreia is Raúls eerste eigen label en bezorgde hem zijn wereldwijde cultstatus. De naam verwijst naar het feit dat de Camino de Santiago langs Valtuille voert. Het Latijnse woord ‘ultreia’ betekent zoveel als ‘voorwaarts’ en werd door de pelgrims gebruikt om elkaar te begroeten. De Saint Jacques is de rode ‘instapwijn’ in deze serie.

Hij is gemaakt van mencía, dé blauwe druif van Bierzo, geoogst in diverse percelen in Valtuille. Raúls stijl van wijnmaken is zeer minimalistisch: zijn doel is pure expressie van terroir, druif en oogstjaar. Na de handmatige oogst volgt een spontane vergisting met hele trossen in houten vaten. Na vatrijping wordt de wijn ongefilterd gebotteld.

Niet alleen wij, maar ook grootheden als Jancis Robinson en The Wine Advocate zijn weggeblazen door de sublieme kwaliteit van deze supercharmante Bierzo. Wild rood fruit, kruidigheid, rokerigheid en mineraliteit in de geur, een soepele, ronde smaak met mooie frisheid en complexiteit en een enorm bewaarpotentieel. En dat allemaal voor een onwaarschijnlijk bescheiden prijs. Mis ‘m niet, want deze wijn is zeer gewild!

Drinken bij

Prima bij pittige, kruidige koude schotels of gerechten van de grill.

Proefnotitie

Dieprood van kleur met paarse nuances, pittig fruitig van geur met verse kersen en wat vuursteen. De smaak zet fris en sappig in en eindigt met een fruitige afdronk en licht tannine.

Houdbaarheid

Op dronk vanaf 2 jaar na oogst, gemakkelijk 5 tot 6 jaar houdbaar.

Onderscheidingen

The Wine Advocate | Luis Gutiérrez - augustus 2023: 93/100 punten | It's serious and restrained but juicy and easy to drink

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Raúl Perez Ultreia Saint Jacques” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *