per fles
€ 14,50
13,30
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Ronco Blanchis Collio Pinot Grigio

  • Prachtig, vol wit uit exclusief Collio
  • Voorbeeldige pinot grigio-expressie
  • Kleinschalige, hoogwaardige productie

Karaktervolle droge witte wijn met rijpe fruittonen en florale nuances in de geur. De smaak zet rond en zacht in en bezit een lange geurige afdronk.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Extra informatie

Ronco Blanchis Collio Pinot Grigio

Collio is een van de kleinste Italiaanse wijngebieden en heeft, zeker in het land zelf, een geweldige reputatie als het gaat om mooie, gastronomische witte wijnen. De ligging van Collio - oostelijk van Venetië, tegen de Sloveense grens aan - is bijzonder. Het is een warm gebied, maar dankzij de hoge ligging van de wijngaarden is er een flink verschil in dag- en nachttemperatuur. En dat is uitermate positief voor het behoud van aroma’s en frisheid in de druif.

Gianni Menotti is door Gambero Rosso - de meest prestigieuze wijngids van Italië - al tweemaal uitgeroepen tot wijnmaker van het jaar. Hij bezit zo’n tien hectaren wijngaard en produceert verschillende witte wijnen, waarvan de pinot grigio ons enorm goed beviel.

Deze druif heeft niet altijd een goede reputatie, want er wordt in Veneto ook dunne, nietszeggende massawijn van gemaakt. Maar met een lage opbrengst in een gunstig gelegen wijngaard laat ’ie zijn kwaliteiten zien.

De pinot grigio van Ronco Blanchis (‘heuvel van wit’ vanwege de aanplant van witte druiven) heeft een klassieke Collio-expressie met veel structuur en rijpheid, maar ook een subtiele frisheid en diepgang.

Drinken bij

Een wijn met een mooie smaakstructuur, heerlijk bij visschotels of gevogelte met rijke sauzen.

Proefnotitie

Karaktervolle droge witte wijn met rijpe fruittonen en florale nuances in de geur. De smaak zet rond en zacht in en bezit een lange geurige afdronk.

Houdbaarheid

Op dronk vanaf het eerste jaar na de oogst en gemakkelijk drie tot vier jaar te bewaren.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Ronco Blanchis Collio Pinot Grigio” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *