per fles
€ 14,25
14,25
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf

Simonsig Chardonnay

(2 klantbeoordelingen)

De Chardonnay van Simonsig is een strogele wijn met aroma’s van rode appel, peer, geroosterde amandelen, toast en bloemen. De smaak is vol, rond en zelfs ietwat romig. Maar ook aangenaam fris en levendig. Deze wijn heeft minimaal 9 maanden gerijpt op Frans eiken. .

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika produceert al 3 eeuwen wijn. Toch noemen we dit nog steeds ‘wijn uit de nieuwe wereld’. Er heerst een zeer heet klimaat, wat eigenlijk veel te warm is voor het verbouwen van druiven. De wijngebieden liggen dan ook allemaal aan de kust.

Qua witte druiven staat de chenin blanc het meest aangeplant in Zuid-Afrika, gevolgd door chardonnay en sauvignon blanc.

De rode druif pinotage is een specialiteit uit Zuid-Afrika. Dit is een kruising tussen pinot noir en cinsault. Qua populariteit zijn de cabernet sauvignon, shiraz en merlot sterk in opkomst.

Wijnspijssuggestie

Heerlijk om zo te drinken als aperitief. Ook bijzonder geschikt om te drinken bij gerechten van vis en zeevruchten, salades, asperges en bereidingen uit de exotische keuken.

Extra informatie

Simonsig was een van de eerste in Zuid Afrika om te experimenteren met chardonnay. Hun eerste oogst dateert van 1978 en hun ervaring van bijna dertig jaar met deze nobele druivensoort bracht het bedrijf de kennis en expertise om gerekend te worden tot de beste chardonnaymakers van de Nieuwe Wereld. Met de aanplant van de beste klonen op de geschikste percelen van het landgoed weet Simonsig ieder jaar weer een uitstekende prestatie neer te zetten. Zoals ook de optimaal rijp geplukte vruchten voor deze Chardonnay. Het sap verblijft negen maanden op lie en wordt geregeld omgeroerd om zoveel mogelijk aroma’s aan de wijn af te geven. Na een kortstondige houtlagering op Frans eiken is de wijn licht strogeel en geurt intens naar rode appel, peer, geroosterde amandeltjes, toast en bloemen. Van smaak is hij eveneens lekker vol, rond en zelfs ietwat romig vanwege een gedeeltelijke melkzure gisting. Maar deze chardonnay is juist ook aangenaam fris en levendig zodat hij – naast aperitief – een ideale combinatie vormt met vis en gevogelte in roomsaus, zachte kazen en gerechten uit de exotische keuken. Flesrijping in de kelder garandeert de komende drie tot vijf jaar nog meer complexiteit.


2 beoordelingen voor Simonsig Chardonnay

  1. Willem 31 mei 2018

    Lekkere fruitige Chardonnay, met licht eikenhout

  2. Claire 12 juni 2018

    Heerlijke wijn, zeker voor deze prijs. En ook nog eens super snel geleverd. Bedankt!

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *