per fles
€ 29,95
27,45
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

*Talley Vineyards Arroyo Grande Valley Chardonnay

  • Van gereputeerd familiewijngoed Talley Vineyards
  • Vergist en gerijpt in houten vaten van Frans eiken
  • Rijk wit met boter en eiken, maar ook frisheid en mineraliteit

Indrukwekkende chardonnay met Bourgondische allure. Een complexe geur van peer, meloen, jasmijn, vanille en vuursteen. De smaak is vol en rijk met een levendige frisheid. Aanhoudende finale met roomboter, toast en citroenrasp. Fantastisch bij verfijnde gerechten, zoals gebakken tong of tarbot, gevogelteragout of jonge witschimmelkazen.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Verenigde Staten

De Verenigde staten staat op de vierde plaats in de wereld qua productie van wijn. Californië is de belangrijkste staat en is verantwoordelijk voor ongeveer 90% van de wijnproductie in Amerika. Door het zonnige en warme klimaat kunnen de druiven goed rijpen en worden er mooie krachtige wijnen geproduceerd vol met aroma’s. Het paradepaardje van Californië is de zinfandel druif. Daarnaast wordt ook de chardonnay, cabernet sauvignon, shiraz, merlot en pinot noir verbouwd.

Wijnkaartbeschrijving

Prachtige, droge witte wijn met een complexe geur van peer, meloen, jasmijn, vanille en vuursteen. De smaak is vol en rijk met een levendige frisheid.

Extra informatie

Zelf introduceert Talley deze Chardonnay als ‘the quintessential expression of Talley Vineyards’. Ook volgens expert Jebb Dunnuck is dit ‘a great introduction for readers looking to understand the style (and quality) of this terrific estate’.

Daar kunnen wij ons volledig bij aansluiten. De familie Talley heeft al decennialang ervaring met de teelt van groenten in de Arroyo Grande Valley in San Luis Obispo County. Talley Vineyards bestaat sinds 1986. Sindsdien heeft het een goede reputatie opgebouwd voor met name de uitmuntende Chardonnays, die zich laten kenmerken door een bourgondische spanning en finesse. De druiven zijn perfect op hun plek in de Central Coast-wijngaarden die profiteren van koele windinvloed vanaf de Stille Oceaan.

Deze Estate Chardonnay is het visitekaartje van het domein en gemaakt van uitsluitend druiven uit eigen wijngaarden. Dat is bepaald geen vanzelfsprekendheid in Californië, waar veel producenten hun druiven inkopen. De chardonnay wordt met de hand geoogst in de Arroyo Grande Valley. In de kelder volgt een klassieke Bourgogne-vinificatie: vergisting met druifeigen gisten in houten vaten en een rijping van elf maanden in (25% nieuwe) vaten van Frans eiken. Tot slot rust de wijn kort in roestvrijstalen tanks.

Deze werkwijze levert een indrukwekkende witte wijn op, die je blind gemakkelijk zou kunnen verwarren met een Puligny of Meursault. Een rijpe, rijke stijl Chardonnay met tonen van boter en toast, maar ook een levendige frisheid en een rokerige, mineralige toets. Kortom, een schitterende Californische Chardonnay die Bourgogneliefhebbers absoluut zal aanspreken.

Drinken bij

Indrukwekkende chardonnay met Bourgondische allure om te drinken bij verfijnde gerechten, zoals gebakken tong of tarbot, gevogelteragout of jonge witschimmelkazen.

Proefnotitie

Prachtige, droge witte wijn met een complexe geur van peer, meloen, jasmijn, vanille en vuursteen. De smaak is vol en rijk met een levendige frisheid. Aanhoudende finale met roomboter, toast en citroenrasp.

Houdbaarheid

Drinken vanaf 3 jaar; houdbaar tot ten minste 10 jaar na oogstdatum.

Onderscheidingen

Perswijn - augustus 2023: 16/20 punten | Goed tot zeer goed

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “*Talley Vineyards Arroyo Grande Valley Chardonnay” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *