per fles
€ 12,40
11,40
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Zoli Inzolia – Caruso e Minini

  • Van de lokale inzoliadruif
  • Mild, geurig en iets kruidig
  • Ideaal bij gegrilde vis, kip uit de oven of romige pasta

Typisch Siciliaanse droge witte wijn. Fijn geurig, met nuances van fris geel fruit en iets citrus. De smaak zet sappig, vol en fris in en eindigt aromatisch en in balans. Heerlijk bij koude en warme visschotels of niet al te kruidige pastagerechten.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Wijnkaartbeschrijving

Fijn fruitig geurende droge witte wijn met nuances van fris geel fruit en iets citrus. De smaak zet sappig, vol en fris in en eindigt aromatisch en in balans.

Extra informatie

De Inzolia is een perfect voorbeeld van een klassieke Siciliaanse witte wijn. Inzolia is een inheems druivenras, dat z’n oorsprong vindt aan de westkant van het eiland. Waar het vroeger vooral een belangrijke component van Marsala was, wordt de druif steeds vaker gebruikt voor droge witte wijnen, al dan niet in een blend.

Deze van Caruso & Minini is gebotteld als monocépage, of 'in purezza', zoals de Italianen zo mooi zeggen. De wijn vergist en rijpt uitsluitend in stalen tanks. Dit zorgt voor een mooie en pure expressie van de inzoliadruif.

Drink deze milde, geurige, iets kruidige Siciliaan gewoon zo, of in combinatie met bijvoorbeeld een romige pasta met paddenstoelen, gebakken of gegrilde vis of kip uit de oven. La dolce vita!

Caruso & Minini: moderne wijnmakers op Sicilië
Op de westpunt van Sicilië, in de provincie Trapani, bevindt zich het familiewijngoed Caruso & Minini. Het domein is gevestigd in het hart van de regio waar de traditionele Marsala wordt gemaakt, maar de familie richt zich voornamelijk op de productie van moderne witte en rode wijnen. Met oog voor de eeuwenoude wijncultuur worden hier eigentijdse, maar wel typisch Siciliaanse wijnen gemaakt van zowel inheemse als internationale druivenrassen.

Drinken bij
Heerlijk bij koude en warme visschotels of niet al te kruidige pastagerechten.

Proefnotitie
Fijn fruitig geurende droge witte wijn met nuances van fris geel fruit en iets citrus. De smaak zet sappig, vol en fris in en eindigt aromatisch en in balans.

Houdbaarheid
Nu op dronk, goed houdbaar tot twee à drie jaar na de oogst.

Onderscheidingen
  • Perswijn - november 2023: **** Zeer goed | Heerlijk fris, sappig, aantrekkelijk

  • JamesSuckling.com | Zekun Shuai - augustus 2023: 90/100 punten | Medium-bodied, ripe and concentrated

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Zoli Inzolia – Caruso e Minini” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *