per fles
€ 12,40
11,40
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Terre di Giumara Nero d’Avola – Caruso e Minini

  • Klassiek Siciliaans rood van Caruso e Minini
  • Deels houtgerijpt voor een mooie balans tussen fruit en structuur
  • Ideaal bij pastagerechten met tomatensaus, pizza of geroosterd vlees

Heerlijk pittige, Siciliaanse rode wijn. Volle, rode kleur met licht paarse tonen en fruitig van geur met nuances van aardbei en kruiden. De smaak is vol, rond en sappig van inzet en eindigt aromatisch met wat frisse zuren en lichte toets van eikenhout. Ideaal bij pasta met tomatensaus of licht gegrilde schotels.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Wijnkaartbeschrijving

Volle, rode kleur met licht paarse tonen en fruitig van geur met nuances van aardbei en kruiden. De smaak is vol, rond en sappig van inzet en eindigt aromatisch met wat frisse zuren.

Extra informatie

Nero d’Avola is het meest aangeplante blauwe druivenras van Sicilië. Nero duidt op de intense donkere kleur van de schil aan en daarmee ook van de wijn. Z’n oorsprong zou de druif vinden in het plaatsje Avola, aan de zuidoostkust van het eiland ten zuiden van Syracuse.

In handen van bekwame wijnmakers geeft dit druivenras op het hele eiland goede resultaten. Bij Caruso e Minini worden de druiven voor deze Terre di Giumara Nero d’Avola met de hand geoogst en vergist de wijn in stalen tanks. Vervolgens rijpt een derde van de wijn vier maanden in barriques, terwijl het overige deel in stalen tanks blijft.

Het resultaat: een aangename balans tussen sappigheid en stevigheid. Combineer ‘m met klassieke Italiaanse gerechten als pasta met tomatensaus, pizza of geroosterd vlees. Ook lekker om zo te drinken, al dan niet met wat salumi (Italiaanse vleeswaren) ernaast.

Caruso & Minini: moderne wijnmakers op Sicilië
Op de westpunt van Sicilië, in de provincie Trapani, bevindt zich het familiewijngoed Caruso & Minini. Het domein is gevestigd in het hart van de regio waar de traditionele Marsala wordt gemaakt, maar de familie richt zich voornamelijk op de productie van moderne witte en rode wijnen. Met oog voor de eeuwenoude wijncultuur worden hier eigentijdse, maar wel typisch Siciliaanse wijnen gemaakt van zowel inheemse als internationale druivenrassen.

Drinken bij
Heerlijk bij pasta met tomatensaus of licht gegrilde schotels.

Proefnotitie
Volle, rode kleur met licht paarse tonen en fruitig van geur met nuances van aardbei en kruiden. De smaak is vol, rond en sappig van inzet en eindigt aromatisch met wat frisse zuren en lichte toets van eikenhout.

Houdbaarheid
Jong drinken, gemakkelijk tot drie à vier jaar na oogst te bewaren.

Onderscheidingen
Perswijn - september/oktober 2023: 15/20 punten | Goed tot zeer goed | Vol, zoetzuur, vlezig

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Terre di Giumara Nero d’Avola – Caruso e Minini” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *