per fles
€ 17,50
16,05
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Thörle Saulheim Silvaner Kalkstein

  • Fantastisch bij asperges. verfijnde visgerechten of gevogelte
  • Van met de hand geoogste druiven uit kalkrijke wijngaard
  • Onderscheidend, elegant en sappig van smaak

Geurige droge witte wijn uit Duitsland met geurnuances van bloemen, rijpe appel, perzik en licht toast. De smaak is mild, verfijnd en aromatisch. Erg lekker bij verfijnde visschotels of gevogelte.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Duitsland

Duitsland hoort van oudsher tot de grootste wijnlanden van Europa. Door de populariteit van bier en door de oorlogen, is de wijnbouw de afgelopen honderd jaar in verval geraakt. Gelukkig is wijn de laatste decennia weer meer in opkomst. Momenteel is Duitsland na Italië, Frankrijk en Spanje de 4e producent van Europa.

De meeste witte wijnen worden gemaakt van de riesling druif. Rode wijnen worden vaak van pinot noir gemaakt, in Duitsland wordt deze druif de Spätburgunder genoemd.

Wijnkaartbeschrijving

Geurige droge witte wijn uit Duitsland met geurnuances van bloemen, rijpe appel, perzik en licht toast. De smaak is mild, verfijnd en aromatisch. Erg lekker bij verfijnde visschotels of gevogelte.

Wijnspijssuggestie

Bijzondere droge witte wijn, zeer geschikt bij verfijnde visschotels of gevogelte.

Extra informatie

Johannes en Christoph Thörle maken snel faam met hun ambachtelijke productie van witte en rode wijn uit Rheinhessen. Hoewel topkwaliteit Duitse witte wijn doorgaans vereenzelvigd wordt met de rieslingdruif, ontstaat er bij kenners een snelgroeiende belangstelling voor wijnen van silvaner. Zo ook voor die van de gebroeders Thörle.

De twee maken een bijzonder fraaie en sterk door het terroir getypeerde Silvaner. Dit doen ze door het rendement per wijnstok laag te houden in hun kalkrijke wijngaarden rondom Saulheim. De druiven plukken ze in de laatste weken van oktober met de hand. Vervolgens vergisten ze de druiven voor een deel in grote en deels in kleine eikenhouten fusten. De wijn wordt na ongeveer zes maanden rijping op de gistcellen gebotteld.

"Mineralisch frisch und menüfreundlich" zegt Johannes over zijn ‘Spitzenwein’. Daar hebben wij weinig aan toe te voegen. Deze kristalzuivere witte wijn maakt grote indruk op ons en we raden hem van harte aan als topper bij uw diner!

Drinken bij
Bijzondere droge witte wijn, zeer geschikt bij verfijnde visschotels of gevogelte.

Proefnotitie
Verfijnde, geurige droge witte wijn met geurnuances van bloemen, rijpe appel, perzik en lichttoast. De smaak zet mild en rond in; de afdronk is lang, verfijnd en aromatisch.

Houdbaarheid
Op dronk vanaf één jaar na de oogst en gemakkelijk tot vijf jaar houdbaar.

Onderscheidingen

  • Perswijn Wijnconcours - 101 beste wijnen van 2023: Tweede plaats Witte wijnen van € 15,- tot € 20,- | Veel sap, goede zuren, kruidig, lang

  • WineLife | Evelijn van Heuven - april 2023: **** Bijzonder aanbevolen | Zacht en met kracht. Serieuze wijn.

  • JamesSuckling.com | Stuart Pigott - juni 2023: 92/100 punten | A very fresh and elegant silvaner

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Thörle Saulheim Silvaner Kalkstein” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *