Exclusieve wijnen, toch toegankelijk

Les Généreux

Exclusieve wijnen toch toegankelijk maken, hoe doe je dat? Dit is iets waar Les Généreux zich hard voor maakt. Les Généreux is een organisatie van 40 vennoten die wijn direct importeren van verschillende wijnboeren. Wijnenwereld is één van de vennoten van Les Généreux. Alle wijnen van LG zijn exclusief, alleen deze 40 vennoten hebben deze wijnen in hun assortiment. Veel van de wijnen zijn afkomstig van kleinere, onbekende wijnboeren. Dit maakt ze echter niet minder lekker, in tegendeel zelfs! Door LG worden de kleine exclusieve wijnboeren getoond aan het grote publiek. De wijnen worden geselecteerd door een Master of Wine. Bekijk al onze exclusieve wijnen van Les Généreux.

Alle waar naar zijn geld

Wijn is een kunst, te maken door zowel de grote als de kleine ter aarde. Wij staan voor de kwaliteit, daarom spreken wij van een zogenaamde prijs-plezierverhouding. Zoals Bram van Eesteren altijd zegt; “Als een wijn duur is, is het zijn geld niet waard. Een wijn moet waardevol zijn, niet duur.” Het is ook niet zo dat een wijn altijd beter smaakt vanaf een bepaalde prijs, een wijn smaakt anders. In ons assortiment zijn ontzettend veel verrassende wijnen te vinden voor een verrassende prijs. Neem bijvoorbeeld deze heerlijke Clos Lojen Bobal. Een heerlijke Spaanse rode wijn al van af 8.75, de wijn scoort een 9 bij De Grote Harsema.

Van wijnen met een hogere prijs tot verrassende prijzen, alles is in ons assortiment te vinden. Wijnen gaan van ontzettend complex tot heel smaakvol, iedereen wil iets anders. Er kan daarom niet zomaar gezegd worden dat een wijn slecht is, want er zal altijd iemand zijn die het heerlijk vind. Ontdek wat uw eigen smaak is. Wij raden aan om af en toe ook eens uw smaakpupillen te verrassen, maak eens een uitstapje naar een onbekende wijn. Wellicht proeft u een nieuwe sensatie, of u kunt uw vertrouwde wijn nog meer waarderen 😉

De Grote Hamersma

Veel van de exclusieve wijnen scoren super bij De Grote Hamersma, een waar begrip in de wereld van wijn. Een team van specialisten proeft allerlei wijnen van over de hele wereld om deze te beoordelen. Zo zien we dat er ontzettend veel wijnen van kleine wijnboeren top scoren dan bekende wijnen. We zetten een aantal heerlijke toppers voor u op een rijtje.

Herdade De São Miguel Colheita Seleccionade Branco

Een 9- voor de Portugeese wijn | Hamersma: “De rijpe viognier, de kruidige geuren van de Portugese druiven, een vleug anijs, munt, mooi wat hout van een degelijke opvoeding op eiken vaten, en daaronder het vermoeden van het ruige, zonovergoten Portugese landschap. Een felle, krachtige en toch vriendelijke wijn, vol karakter.”

Château Puech-Haut Argali Rosé

Een 8.5 krijgt deze heerlijke rosé | Hamersma: “Château Puech-Haut uit de Languedoc zoekt het met vormgeving van de fles en ook met de inhoud hogerop. Verslaat Provence wat dat betreft op eigen terrein; het kan nóg lichter roze. Smaakt overigens ook beter dan menig Provence-rosé.”

Weingut Thörle Silvaner

Deze Duitse witte wijn scoort een 9- | Hamersma: “De broertjes Johannes en Christoph, vierde generatie Thörle. Jonge wijnmakers. In their thirties. Of beter gezegd: in their thirsties. Daarom zijn beiden praktiserend lid van Message in a Bottle, een bevlogen club producenten die het beste voorhebben met het wijn maken in Rheinhessen.

Château Henri Bonnaud

Een dikke 9+ voor deze pracht rosé | Hamersma: “Château Henri Bonnaud, een domein dat gelegen is in Palette, een oude (1948) en piepkleine appellation contrôlée (42 hectare in totaal) gelegen aan de poort van Aix-en-Provence. Vooral de laatste jaren weet Bonnaud de schijnwerpers op zijn wijnen gericht. Onder andere vanwege zijn onnavolgbare bleekroze Provence-rosé. Met een enorm palet aan geuren en smaken.”

Di Lenardo Father’s Eyes Chardonnay

Een 8.5 voor deze elegante Italiaan | Hamersma: “Houtgelagerde chardonnay zoals we ‘m graag zien. En de vader van de wijnmaker vermoedelijk ook.  We proefden al eens eerder de 2019. Romig, smeuïg en weldadig. Naast citroenzest, rijpe peer, volle venkel en elegante marsepeintoets. Mooie wijn. Onverwacht, want van een plek waar je niet snel chardonnay verwacht. Ook het verse oogstjaar toont aan dat Di Lenardo oog heeft voor kwaliteit. Zie ook de resultaten met thuisdruiven pinot grigio en friulano.” Bekijk zeker ook de andere wijnen van Di Lenardo.

Sainte Victoire Henri Bonnaud

Een 9- voor deze Henri Bonnaud | Hamersma “Grote naam in Palette, de kleinste appellation in Provence. Hoort zijn wijnen graag in een adem genoemd worden met die van het nabijgelegen en wereldberoemde Château Simone. Maakt ook in de Côtes rosé en doet dat goed. Het onnavolgbare bleekroze van Provence-rosé.