per fles
€ 71,20
65,30
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Hubert Bouzereau-Gruère Puligny-Montrachet

  • Prachtige terroir-getypeerde Puligny-Montrachet
  • Van familiedomein Bouzereau-Gruère
  • Verfijnd én krachtig, met florale en notige tonen
  • Heerlijk bij luxe gerechten als kreeft of tarbot

Fraaie, volle droge witte wijn met een verfijnd aroma van licht toast en eikenhout, honing en florale nuances. De smaak zet sappig en fris in en ontwikkelt een geurige, aanhoudende afdronk. Mooie begeleider van visschotels, gevogelte of kalfsvlees met een verfijnde saus.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Extra informatie

Hubert Bouzereau-Gruère Puligny-Montrachet

Domaine Bouzereau-Gruère vertegenwoordigt het beste van twee werelden. Hubert Bouzereau stamt uit een oude wijnmakersfamilie in Meursault, zijn vrouw uit net zo’n familie in Chassagne-Montrachet. Het merendeel van de wijngaarden van het echtpaar is dan ook gelegen in Meursault en Chassagne.

Bouzereau-Gruère bezit echter ook een aantal wijngaarden in andere appellaties, waaronder Puligny-Montrachet. Het perceel, Les Houillères genaamd, grenst aan Chassagne-Montrachet en telt een halve hectare. Daar komt deze prachtige witte Bourgogne vandaan.

De chardonnaydruiven worden met de hand geoogst om vervolgens een traditionele Bourgogne-vinificatie te ondergaan. Na de alcoholische fermentatie – met druifeigen gisten – en de malolactische vergisting, die de wijn z’n romige karakter geeft, rijpt de wijn in eikenhouten vaten. Slechts 25% van de vaten is nieuw om de houtinvloed subtiel te houden.

Drink deze verfijnde en tegelijkertijd rijke witte Bourgogne in combinatie met luxe, eveneens rijke gerechten. Denk aan kreeft, vis, gevogelte of wit vlees in romige saus. Drink ‘m jonger na decanteren, of bewaar ‘m nog tot zo’n 6 à 8 jaar na de oogst.

Drinken bij

Mooie begeleider van visschotels, gevogelte of kalfsvlees met een verfijnde saus.

Proefnotitie

Fraaie, volle droge witte wijn met een verfijnd aroma van licht toast en eikenhout, honing en florale nuances. De smaak zet sappig en fris in en ontwikkelt een geurige, aanhoudende afdronk.

Houdbaarheid

Op dronk vanaf twee jaar na oogst, gemakkelijk zes tot zeven jaar houdbaar.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Hubert Bouzereau-Gruère Puligny-Montrachet” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *