per fles
€ 10,50
9,70
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Chateau Maris Casse Croute Rouge

  • Heerlijk in combinatie met de mediterrane keuken.
  • Een geweldige begeleider van gegrild vlees.

Een expressieve en volle melange van Merlot en biologische Syrah. Een wijn vol expressieve en ronde smaken.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Wijnspijssuggestie

De perfecte wijn om op elk moment van te genieten of bij gegrild vlees en tapas. Ook heerlijk in combinatie met de mediterrane keuken.

Extra informatie

Wijnmaker Robert Eden geldt hier als een apostel op het gebied van duurzame landbouw. Zijn wijnen zijn Biologisch en, een stapje daarboven, ook Demeter gecertificeerd. Het wijngoed is met zonnepanelen zelfvoorzienend in energie en de caveau is, als eerste in de wereld, opgebouwd uit o.a. hennep, dat CO2 verbruikt.

De grotendeels plantaardige materialen maken dat koeling of verwarming niet nodig is om de chais op de juiste temperatuur te houden. Parker’s Wine Advocate waardeert de wijnen steevast boven de 90 punten, Wine Spectator kwalificeert ze als ‘outstanding wines’. Ontdekt ook door de topgastronomie zoals het Parijse Pierre Gagnaire (***), Guy Savoy (*** en Meilleur Restaurant du Monde 2018) en bijvoorbeeld restaurant Brooklyn Fare (***) in New York waar de wijnen van Château Maris de wijnkaarten sieren.

Een wijn om te delen, onder vrienden, thuis of met collega's. Deze Casse Croûte zet je ellebogen spontaan op tafel. Niets technologisch in dit alles, alleen de handen van onze biologische boeren die op natuurlijke wijze het terroir van hun gezonde Merlot tot uiting brengen. Een expressieve en volle melange van Merlot en biologische Syrah. Een wijn vol expressieve en ronde smaken.


Proefnotitie

Volrood van kleur en kruidig van geur met jammig rood fruit. De volle smaak zet zacht en aromatisch in en eindigt met een milde, frisse afdronk.


Drinken bij

Goed te combineren met koude schotels of licht gekruide gerechten van de grill.


Houdbaarheid

Op dronk vanaf 2 jaar na oogst en gemakkelijk tot 5 jaar houdbaar.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Chateau Maris Casse Croute Rouge” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *