per fles
€ 89,20
88,60
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Clos La Madeleine Saint-Emilion Grand Cru Classe

De Madeleine regio brengt de grootste wijnen van Saint-Emilion voort, al sinds hier de eerste druivenstokken werden aangeplant in de zesde eeuw. Zo ook de Clos La Madeleine. Na de alcoholische gisting in RVS tanks en houten vaten ondergaat deze wijn malolactische gisting in nieuw, Frans eiken. De wijn rijpt daarna nog 16 tot 18 maanden. Het levert een typische Clos La Madeleine wijn op: charmant, elegant en met een opmerkelijk minerale toon. De perfecte vertaling van het nobele terroir van de wijngaard.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

Clos La Madeleine, een juweel van een wijngaard van slecht 2,3 hectare groot, is gesitueerd op het zuidelijke plateau en de terrassen van Saint-Emilion, vlakbij de wijngaard van Château Bélair-Mona

Wijnkaartbeschrijving

Een charmante, elegante wijn met een opmerkelijk minerale toon. De perfecte vertaling van het nobele terroir van de wijngaard.

Extra informatie

Clos La Madeleine, een juweel van een wijngaard van slecht 2,3 hectare groot, is gesitueerd op het zuidelijke plateau en de terrassen van Saint-Emilion, vlakbij de wijngaard van Château Bélair-Monange. Het estate werd aangekocht door Jean-Pierre Moueix in september 2017. De Magdelaine regio brengt de grootste wijnen van Saint-Emilion voort, al sinds hier de eerste druivenstokken werden aangeplant in de zesde eeuw. De bodem van de Clos La Madeleine wijngaard bestaat voornamelijk uit kalksteen en klei. De handmatige oogst wordt tot tweemaal toe opnieuw gesorteerd waardoor enkel de optimaal rijpe druiven overblijven. Na de alcoholische gisting in RVS tanks en houten vaten ondergaat de wijn malolactische gisting in nieuw, Frans eiken. De wijn rijpt daarna nog 16 tot 18 maanden. Het levert een typische Clos La Madeleine wijn op: charmant, elegant en met een opmerkelijk minerale toon. De perfecte vertaling van het nobele terroir van de wijngaard.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Clos La Madeleine Saint-Emilion Grand Cru Classe” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *