per fles
€ 31,25
30,65
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen
Niet op voorraad

Dowie Doole Cali Road Shiraz

Intens diep karmozijnrood. Donkere bessen, chocolade/mokka, steranijs en ceder bepalen het complexe bouquet en zetten zich voort in een rijke smaak die volgepakt is met rijp fruit. De prachtige tannines dragen bij voor een grote lengte. Cali Road is de naam van een klein, prachtig gelegen perceel wijngaard dat druiven voortbrengt met een uniek karakter en complexiteit. Het fruit koestert zich hier in de vroege ochtendzon maar wordt beschermd tegen het felle licht in de late middag.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Australië

Australië is een toonaangevend wijnland uit de ‘nieuwe’ wereld. De wijnmakers staan bekend om hun innovativiteit. Er worden veel verschillende soorten druiven verbouwd. Bij de witte wijn staat de chardonnay op de eerste plaats, gevolgd door semillon en riesling. Bij de rode wijn is de shiraz de belangrijkste druif naast de cabernet sauvignon, pinot noir en merlot. Anders dan in Europa wordt er in Australië met name gekeken welke smaak de wijn zou moeten hebben. Met dit gegeven gaat de wijnmaker op zoek naar de juiste druiven uit het juiste klimaat, ook al staan ze duizenden kilometers bij elkaar vandaan aangeplant.

Ligging wijngaard

Cali Road Vineyard, Tatachilla

Wijnkaartbeschrijving

Donkere bessen, chocolade/mokka, steranijs en ceder bepalen het complexe bouquet. De rijke smaak is volgepakt met rijp fruit waarbij prachtige tannines zorgen voor een grote lengte.

Wijnspijssuggestie

Vormt een perfect huwelijk met alle gerechten van rood vlees, groot en klein wild, wild gevogelte, harde kazen, blauwader kazen en gerookte kazen

Extra informatie

Dowie Doole klinkt als een grappig bedoelde naam evenals Hooley Dooley. Drew Dowie en Norm Doole waren de oprichters van de winery in 1996 en verklaren hiermee de merknaam. Zij kozen voor Mc Laren Vale, op zo'n 45minuten van Adelaide. Een klein plaatsje in Zuid-Australië met nog geen 4000 inwoners maar dat bekend staat om het produceren van uitstekende wijnen. Hier bezit Dowie Doole 45 hectare aan wijngaarden op de meest uitgelezen plekjes. Hoofd wijnmaker Chris Thomas beschikt over een grote ervaring (o.a. opgedaan in de Bourgogne) en heeft meerdere prijzen in de wacht gesleept w.o. de Trophy for Best Mc Laren Vale Icon Red Wine. Kwaliteit in alle productiestadia is zijn belangrijkste uitgangspunt. Druivensoort shiraz heerst als een souverein vorst in deze fascinerende wijnstreek. Cali Road is de naam van een klein, prachtig gelegen perceel wijngaard dat druiven voortbrengt met een uniek karakter en complexiteit. Het fruit koestert zich hier in de vroege gematigde ochtendzon maar wordt beschermd tegen het felle licht in de late middag. Ideaal voor een optimale rijping. Na een klassieke fermentatie rijpt de jonge wijn 24 maanden op Amerikaans eiken. Intens diep karmozijnrood. Donkere bessen, chocolade/mokka, steranijs en ceder bepalen het complexe bouquet en zetten zich voort in een rijkesmaak die volgepakt is met rijp fruit. De prachtige tannines dragen bij voor een grote lengte. Op dronk en zou nog 20 jaar kunnen rijpen.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Dowie Doole Cali Road Shiraz” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.