per fles
39,10
38,50
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Hamilton Russell Pinot Noir

Laatste voorraad. OP=OP

Wilt u zeker zijn dat we uw bestelling nog kunnen uitleveren? Neem dan even telefonisch contact met ons op over de huidige voorraad. 

Deze Pinot Noir die als beste van Zuid- Afrika wordt beschouwd, is enigszins ingetogen en heeft complexe fruitaroma’s en impressies van aardse tonen. De smaak is intens met fijne tannines en een goed nablijvende afdronk.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika produceert al 3 eeuwen wijn. Toch noemen we dit nog steeds ‘wijn uit de nieuwe wereld’. Er heerst een zeer heet klimaat, wat eigenlijk veel te warm is voor het verbouwen van druiven. De wijngebieden liggen dan ook allemaal aan de kust.

Qua witte druiven staat de chenin blanc het meest aangeplant in Zuid-Afrika, gevolgd door chardonnay en sauvignon blanc.

De rode druif pinotage is een specialiteit uit Zuid-Afrika. Dit is een kruising tussen pinot noir en cinsault. Qua populariteit zijn de cabernet sauvignon, shiraz en merlot sterk in opkomst.

Ligging wijngaard

De druiven waar deze wijn van gemaakt is groeien in Walker Bay, waar een koel zeeklimaat heerst en de grond steenachtig en rijk aan klei is. In het algemeen zijn de opbrengsten klein, circa 35hl/ha e

Wijnkaartbeschrijving

Licht en fruitige Pinot Noir. Zacht en zoet. Hij vertoont hinten van zijn prachtige oorspronkelijke karakter.

Wijnspijssuggestie

Lekkere wijn bij sappig rood vlees en geroosterd vlees.

Extra informatie

Tim Hamilton Russell, de grondlegger van wijnhuis Hamilton Russell, koos in tegenstelling tot de meeste producenten in de nieuwe wereld, voor terroir. Hij wilde in het relatief koele Walker Bay, 3km van Atlantische Oceaan, die variëteiten verbouwen die excellente wijnen konden leveren, waarin je de specifieke herkomst herkent. De Pinot Noir is een wijn die 9 maanden op vat heeft gelegen en daarna een malolactische fermentatie is ondergaan. Deze Pinot Noir die als beste van Zuid- Afrika wordt beschouwd, is enigszins ingetogen en heeft complexe fruitaroma's en impressies van aardse tonen. De smaak is intens met fijne tannines en een goed nablijvende afdronk.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Hamilton Russell Pinot Noir” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *