Luigi Bosca La Linda, Viognier
De druiven voor de La Linda Viognier staan in de El Paraiso wijngaard op een hoogte van 800 meter. De koele nachten zijn gunstig voor de ontwikkeling van de druif. De gemiddelde leeftijd van de stokken is 30 jaar. Tijdens de oogst wordt de selectie van de trossen gedaan. Na binnenkomst worden de druiven ontsteelt en volgt voor 24 tot 48 uur inweking. Hierna is de vinificatie in RVS bij een temperatuur 15 graden. De wijn is lichtgeel met florale tonen en perzik in de geur. De smaak is iets vettigfull-bodied en heeft een droge afdronk.
Kenmerken
- Jaargang2019
- Inhoud fles0,75ltr
- Alcoholpercentage14%
- ProducentLuigi Bosca
- Land van herkomstArgentinië
- StreekMendoza
- Serveer temperatuur10 - 12 graden
- AfsluitingSchroefdop
- Aantal in doos6
Argentinië
Argentinië is het grootste wijnland van Zuid-Amerika. De wijnranken groeien met name tegen de oostelijke hellingen van de Andes in het westen van Argentinië. Het bekendste wijngebied is de Mendoza.
De bekendste witte wijnen worden gemaakt van de torrentés, de chardonnay en sauvignon blanc druiven. Qua rode wijn is de malbec het meest geproduceerd. Met zijn dikke schil zorgt deze druif voor robuuste wijnen, die goed samengaan met de Argentijnse keuken.
Ligging wijngaard
El Paraiso, op een hoogte van 800 meter.Wijnkaartbeschrijving
Full-bodied Viognier met florale tonen en perzik.Wijnspijssuggestie
Bij vis en zachte kazen.Extra informatie
In 1908 werd dit wijnbedrijf in Lujan de Cuyo opgericht door Leonciu Arizu, afkomstig uit Navarra in Spanje. Momenteel bouwen de derde en vierde generatie van deze familie het bedrijf verder uit. Het is daarmee een van de weinige wijnbedrijven in Argentinie dat meer dan 110 jaar in eigendom is gebleden van de oprichters. Daar zijn ze met recht trots op. In 1989 stond de familie mede aan de basis van de vaststelling van Argentinie's eerste DO (gecontroleerde herkomstbenaming): die in Lujan de Cuyo, gelegen in de provincie Mendoza.
De druiven voor deze wijn staan in hun wijngaarden in El Paraiso. De ligging is op 800 meter, dit zijn de uitlopers van de Andes. De nachten koelen flink af door de nabijheid van de toppen van de Andes en de dag temperaturen rijken tot 36 graden. De gemiddelde leeftijd van de stokken is 30 jaar. In de wijngaard wordt tijdens de oogst de eerste selectie van de trossen gedaan. Na binnenkomst worden de druiven ontsteelt en vindt er verdere selectie van de druiven plaats. Na de persing is er gedurende 24 tot 48 uur inweking. Deze wordt gevolgd door vinificatie in RVS bij een temperatuur van 15 graden.
De wijn is lichtgeel met florale tonen en perzik in de geur. De smaak is ietsje vettig, full-bodied en heeft een opmerkelijk droge afdronk.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.